Vliegveld Hoogeveen EHHO is een klein vliegveld gelegen in de provincie Drenthe, in de stad Hoogeveen. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een landingsbaan van 1000 meter lang. Het is een populaire bestemming voor piloten die graag willen genieten van de prachtige natuur en rustige omgeving van Drenthe.

Locatie

Vliegveld Hoogeveen EHHO is gelegen aan de rand van de stad Hoogeveen, in het noorden van Nederland. Het vliegveld bevindt zich op een gunstige locatie, dichtbij de snelweg A28 en is daardoor goed bereikbaar met de auto. Daarnaast is er ook een bushalte in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook mogelijk is om met het openbaar vervoer te reizen.

Bereikbaarheid

Met de auto is Vliegveld Hoogeveen EHHO gemakkelijk te bereiken. Vanaf de snelweg A28 neem je afslag 26 richting Hoogeveen. Vervolgens volg je de borden naar het vliegveld. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld.

Daarnaast is het vliegveld ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation Hoogeveen kun je buslijn 31 nemen richting Fluitenberg. Stap uit bij bushalte “Vliegveld Hoogeveen” en je bent op loopafstand van het vliegveld.

Aantal passagiers

Vliegveld Hoogeveen EHHO is geen groot commercieel vliegveld en ontvangt daarom geen grote aantallen passagiers. Het vliegveld is voornamelijk gericht op recreatief vliegverkeer en wordt gebruikt door particuliere piloten en vliegclubs. Hierdoor is het aantal passagiers beperkt en varieert het van dag tot dag.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Hoogeveen EHHO een klein vliegveld is, zijn er toch enkele faciliteiten beschikbaar voor bezoekers. Er is een gezellig restaurant waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er ook een vliegschool gevestigd op het vliegveld, waar je terecht kunt voor vlieglessen en opleidingen.

Verder zijn er ook enkele bedrijven gevestigd op het vliegveld die gespecialiseerd zijn in vliegtuigonderhoud en -reparatie. Hierdoor is het mogelijk om je vliegtuig te laten onderhouden of repareren op het vliegveld zelf.

Recreatiemogelijkheden

Vliegveld Hoogeveen EHHO biedt verschillende recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Zo kun je een rondvlucht maken boven de prachtige omgeving van Drenthe en genieten van het uitzicht vanuit de lucht. Daarnaast is het ook mogelijk om een vliegles te volgen en zelf achter de stuurknuppel te zitten.

Naast vliegactiviteiten kun je ook heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving van het vliegveld. Drenthe staat bekend om zijn mooie natuur en uitgestrekte landschappen, dus er is genoeg te ontdekken. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Drents Museum in Assen en het Nationaal Park Dwingelderveld.

Conclusie

Vliegveld Hoogeveen EHHO is een klein vliegveld gelegen in de provincie Drenthe. Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Hoewel het aantal passagiers beperkt is, biedt het vliegveld toch enkele faciliteiten en recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Of je nu wilt genieten van een rondvlucht, een vliegles wilt volgen of gewoon wilt wandelen in de prachtige omgeving, Vliegveld Hoogeveen EHHO is zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *