Vliegveld TrafficPort Venlo is een regionaal vliegveld gelegen in Venlo, in de provincie Limburg, Nederland. Het vliegveld is strategisch gelegen in de buurt van de Duitse grens en is een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke als recreatieve luchtvaartactiviteiten.

Locatie

Vliegveld TrafficPort Venlo is gelegen in het hart van de logistieke hotspot van Nederland. Het vliegveld bevindt zich op het industrieterrein Trade Port West, dat bekend staat om zijn uitstekende infrastructuur en logistieke faciliteiten. Het vliegveld ligt op slechts enkele kilometers afstand van de A67 snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto.

Bereikbaarheid

Vliegveld TrafficPort Venlo is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een directe busverbinding vanaf het treinstation van Venlo naar het vliegveld. Daarnaast zijn er verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar het vliegveld. Voor reizigers die met de auto komen, zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld.

Aantal passagiers

Vliegveld TrafficPort Venlo is voornamelijk gericht op vrachtvervoer en zakelijke luchtvaartactiviteiten. Het vliegveld heeft geen reguliere lijnvluchten en ontvangt daarom geen grote aantallen passagiers zoals bijvoorbeeld Schiphol. Het aantal passagiers dat gebruik maakt van het vliegveld varieert sterk, afhankelijk van de activiteiten en evenementen die plaatsvinden op het terrein.

Faciliteiten

Vliegveld TrafficPort Venlo beschikt over moderne faciliteiten om aan de behoeften van zowel zakelijke als recreatieve reizigers te voldoen. Het vliegveld heeft een terminalgebouw met incheckbalies, wachtruimtes en horecavoorzieningen. Daarnaast zijn er hangars en loodsen beschikbaar voor het onderhoud en de opslag van vliegtuigen. Het vliegveld heeft ook een helikopterplatform en biedt mogelijkheden voor helikoptervluchten.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld TrafficPort Venlo is een belangrijk knooppunt voor vrachtvervoer. Het vliegveld heeft een vrachtafhandelingscentrum waar goederen worden verwerkt en gedistribueerd naar verschillende bestemmingen wereldwijd.

– Het vliegveld organiseert regelmatig evenementen en luchtvaartshows, waar bezoekers de kans krijgen om verschillende vliegtuigen en helikopters van dichtbij te bekijken.

– Vliegveld TrafficPort Venlo heeft een eigen vliegschool waar aspirant-piloten hun opleiding kunnen volgen. De vliegschool biedt verschillende cursussen en trainingen aan, variërend van privévliegbrevetten tot commerciële pilotenopleidingen.

– Het vliegveld heeft een samenwerking met verschillende luchtvaartmaatschappijen en logistieke bedrijven, waardoor het een belangrijke speler is in de regionale economie.

Al met al is Vliegveld TrafficPort Venlo een belangrijk vliegveld in de regio Limburg. Met zijn strategische locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten speelt het vliegveld een belangrijke rol in de logistieke sector en de zakelijke luchtvaartactiviteiten. Of je nu een vrachtvervoerder bent, een zakelijke reiziger of gewoon geïnteresseerd bent in de luchtvaart, Vliegveld TrafficPort Venlo biedt tal van mogelijkheden en is zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *