Vliegveld Kempen Airport EHBD is een klein vliegveld gelegen in de Kempen, in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het vliegveld is gelegen in de gemeente Bladel en heeft een oppervlakte van ongeveer 50 hectare. Het is een belangrijke locatie voor zowel recreatieve als zakelijke luchtvaartactiviteiten.

Locatie

Vliegveld Kempen Airport EHBD is gelegen in het zuiden van Nederland, in de prachtige regio de Kempen. De Kempen staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes. Het vliegveld zelf is omgeven door groen en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Bereikbaarheid

Vliegveld Kempen Airport EHBD is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het vliegveld ligt vlakbij de snelweg A67, waardoor het gemakkelijk te bereiken is voor reizigers uit zowel Nederland als Belgiƫ. Daarnaast is er een bushalte op loopafstand van het vliegveld, waardoor ook reizigers zonder eigen vervoer het vliegveld kunnen bereiken.

Aantal passagiers

Vliegveld Kempen Airport EHBD is een klein vliegveld en verwerkt daarom geen grote aantallen passagiers zoals de grotere luchthavens in Nederland. Het vliegveld richt zich voornamelijk op recreatieve luchtvaartactiviteiten, zoals rondvluchten en vlieglessen. Het aantal passagiers varieert dan ook sterk, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Kempen Airport EHBD een klein vliegveld is, biedt het toch een aantal faciliteiten voor reizigers en bezoekers. Er is een gezellig restaurant waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze uitkijken over de start- en landingsbaan. Daarnaast is er een kleine winkel waar luchtvaartliefhebbers souvenirs en vliegaccessoires kunnen kopen.

Het vliegveld beschikt ook over een aantal hangars waar vliegtuigen kunnen worden gestald. Deze hangars worden zowel door particuliere vliegtuigeigenaren als door luchtvaartbedrijven gebruikt. Daarnaast zijn er ook enkele kantoorruimtes beschikbaar voor bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector.

Recreatieve activiteiten

Vliegveld Kempen Airport EHBD biedt verschillende recreatieve activiteiten voor bezoekers. Zo kunnen avontuurlijke reizigers een rondvlucht boeken en genieten van een spectaculair uitzicht over de Kempen. Daarnaast is het ook mogelijk om vlieglessen te volgen en zelf achter de stuurknuppel te kruipen.

Voor degenen die liever met beide benen op de grond blijven, zijn er ook mogelijkheden om het vliegveld te verkennen. Er worden regelmatig open dagen georganiseerd waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het vliegveld. Daarnaast worden er ook evenementen georganiseerd, zoals vliegshows en fly-ins, waarbij verschillende vliegtuigen samenkomen op het vliegveld.

Toekomstplannen

Vliegveld Kempen Airport EHBD heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Het vliegveld wil graag uitbreiden en meer faciliteiten bieden voor zowel recreatieve als zakelijke luchtvaartactiviteiten. Er zijn plannen om de start- en landingsbaan te verlengen, zodat grotere vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. Daarnaast wil het vliegveld ook investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, om zo milieuvriendelijker te worden.

Met deze plannen hoopt Vliegveld Kempen Airport EHBD een belangrijke speler te worden in de luchtvaartsector in de regio. Het vliegveld wil zowel recreatieve vliegers als zakelijke reizigers aantrekken en een uitstekende service bieden.

Conclusie

Vliegveld Kempen Airport EHBD is een klein maar veelbelovend vliegveld gelegen in de prachtige Kempen. Met zijn goede bereikbaarheid, diverse faciliteiten en recreatieve activiteiten biedt het vliegveld een unieke ervaring voor zowel luchtvaartliefhebbers als bezoekers die op zoek zijn naar avontuur. Met ambitieuze toekomstplannen hoopt het vliegveld uit te groeien tot een belangrijke speler in de luchtvaartsector in de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *