Vliegveld Vliegbasis Deelen EHDL is een voormalige militaire vliegbasis gelegen in Deelen, Nederland. Het vliegveld heeft een rijke geschiedenis en is tegenwoordig een belangrijke locatie voor luchtvaartliefhebbers en historici.

Locatie

Vliegbasis Deelen EHDL is gelegen in de provincie Gelderland, in het oosten van Nederland. Het vliegveld bevindt zich in de buurt van het dorp Deelen, ongeveer 10 kilometer ten noorden van Arnhem. Deelen is omringd door prachtige natuur, waaronder de Veluwe, wat het vliegveld een unieke locatie maakt.

Bereikbaarheid

Vliegbasis Deelen EHDL is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor bezoekers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Het vliegveld is te bereiken via de A50 en de N311. Daarnaast is er een bushalte in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook mogelijk is om met het openbaar vervoer te reizen.

Aantal passagiers

Vliegbasis Deelen EHDL is geen commercieel vliegveld en heeft daarom geen reguliere passagiersvluchten. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor militaire doeleinden en als locatie voor luchtvaartevenementen. Hierdoor varieert het aantal bezoekers en deelnemers afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden op het vliegveld.

Wetenswaardigheden

– Vliegbasis Deelen EHDL werd in 1913 opgericht als militair vliegveld en diende tijdens de Eerste Wereldoorlog als trainingslocatie voor piloten.

– Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld door de Duitse bezetters gebruikt als basis voor jachtvliegtuigen.

– Na de oorlog werd Vliegbasis Deelen EHDL overgedragen aan de Koninklijke Luchtmacht en werd het gebruikt als basis voor verschillende vliegtuigtypen, waaronder de F-16.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.400 meter lang en 45 meter breed.

– Vliegbasis Deelen EHDL is regelmatig het toneel van luchtvaartevenementen, zoals airshows en fly-ins, waarbij historische vliegtuigen en moderne gevechtsvliegtuigen te bewonderen zijn.

Al met al is Vliegbasis Deelen EHDL een fascinerende locatie met een rijke geschiedenis. Het vliegveld trekt zowel luchtvaartliefhebbers als historici aan en biedt een unieke ervaring voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in militaire luchtvaart of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, Vliegbasis Deelen EHDL is zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *