Vliegveld Texel International Airport EHTX is een klein vliegveld gelegen op het prachtige Waddeneiland Texel. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot het eiland en trekt jaarlijks vele bezoekers. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Texel International Airport EHTX bespreken.

Locatie

Vliegveld Texel International Airport EHTX is gelegen aan de westkant van het eiland Texel, nabij het dorp De Cocksdorp. Het vliegveld biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur en de Waddenzee. Met zijn gunstige ligging is het vliegveld een ideale bestemming voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Bereikbaarheid

Vliegveld Texel International Airport EHTX is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam is het vliegveld binnen anderhalf uur te bereiken. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen. Daarnaast is er een busverbinding vanaf de veerhaven naar het vliegveld, waardoor ook reizigers zonder eigen vervoer gemakkelijk bij het vliegveld kunnen komen.

Aantal passagiers

Vliegveld Texel International Airport EHTX is een klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 10.000 passagiers geteld op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toenemende populariteit van Texel als vakantiebestemming.

Faciliteiten

Ondanks zijn bescheiden omvang biedt Vliegveld Texel International Airport EHTX een aantal faciliteiten voor reizigers. Er is een gezellig café-restaurant waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er een kleine winkel waar souvenirs en lokale producten kunnen worden gekocht. Het vliegveld beschikt ook over een vliegschool, waar zowel beginners als ervaren piloten terecht kunnen voor vlieglessen en -trainingen.

Wetenswaardigheden

Naast zijn functie als vliegveld heeft Vliegveld Texel International Airport EHTX ook een aantal interessante wetenswaardigheden. Het vliegveld is bijvoorbeeld bekend om zijn jaarlijkse Fly-In, een evenement waarbij vliegtuigliefhebbers vanuit het hele land samenkomen om bijzondere vliegtuigen te bewonderen. Daarnaast is het vliegveld een populaire bestemming voor parachutespringers, vanwege de prachtige omgeving en het adembenemende uitzicht tijdens de sprong.

Conclusie

Vliegveld Texel International Airport EHTX is een klein maar belangrijk vliegveld op het eiland Texel. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks vele bezoekers. Of je nu wilt genieten van een vakantie op Texel, wilt leren vliegen of gewoon wilt genieten van het uitzicht tijdens een parachutesprong, Vliegveld Texel International Airport EHTX biedt voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *