Groningen Airport Eelde (EHGG) is een regionaal vliegveld gelegen in het noorden van Nederland, nabij de stad Groningen. Het vliegveld bedient de regio Groningen, Drenthe en de omliggende gebieden. Het is het op vier na grootste vliegveld van Nederland en heeft een belangrijke rol in het faciliteren van zowel zakelijke als recreatieve vluchten.

Locatie

Groningen Airport Eelde is gelegen in de provincie Drenthe, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad Groningen. Het vliegveld bevindt zich in de gemeente Tynaarlo, nabij het dorp Eelde. De locatie van het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot zowel de stad Groningen als de omliggende regio’s.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met de omliggende steden en dorpen. Het vliegveld heeft ook een eigen treinstation, genaamd Station Eelde, dat directe verbindingen biedt met onder andere Groningen en Assen.

Aantal passagiers

Groningen Airport Eelde heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt in het aantal passagiers. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 228.000 passagiers, een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is mede te danken aan de uitbreiding van het aantal bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen die vanaf Groningen Airport Eelde opereren.

Wetenswaardigheden

– Groningen Airport Eelde is opgericht in 1931 en is daarmee een van de oudste vliegvelden van Nederland.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2500 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.

– Naast passagiersvluchten wordt Groningen Airport Eelde ook gebruikt voor vrachtvervoer en general aviation.

– Het vliegveld heeft verschillende faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur, om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken.

– Groningen Airport Eelde heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de economische ontwikkeling van de regio, door het aantrekken van bedrijven en het stimuleren van het toerisme.

Al met al is Groningen Airport Eelde een belangrijk vliegveld in het noorden van Nederland, dat zowel de lokale bevolking als bezoekers uit binnen- en buitenland bedient. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, speelt het vliegveld een belangrijke rol in de regionale luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *