Vliegveld Lelystad Airport, ook bekend als EHLE, is een belangrijk vliegveld in Nederland. Het is gelegen in de provincie Flevoland, in de buurt van de stad Lelystad. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor vakantievluchten en chartervluchten. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Lelystad Airport EHLE.

Locatie

Vliegveld Lelystad Airport EHLE is gelegen in de provincie Flevoland, in de buurt van de stad Lelystad. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het centrum van Lelystad. De locatie van het vliegveld is gunstig, omdat het goed bereikbaar is vanuit verschillende delen van Nederland.

Bereikbaarheid

Vliegveld Lelystad Airport EHLE is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto kun je het vliegveld bereiken via de A6 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld, zowel voor kort parkeren als lang parkeren. Daarnaast is er ook een goede verbinding met het openbaar vervoer. Er zijn buslijnen die vanuit verschillende steden in de omgeving naar het vliegveld rijden.

Aantal passagiers

Het aantal passagiers dat gebruik maakt van Vliegveld Lelystad Airport EHLE is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. In 2019 maakten ongeveer 200.000 passagiers gebruik van het vliegveld. Dit aantal is naar verwachting in de komende jaren nog verder toegenomen. Het vliegveld heeft de capaciteit om meer passagiers te verwerken en er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat Vliegveld Lelystad Airport EHLE een belangrijk vliegveld is, zijn er ook nog andere interessante wetenswaardigheden over het vliegveld. Zo is het vliegveld in het bezit van een lange start- en landingsbaan van 2750 meter, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen. Daarnaast beschikt het vliegveld over moderne faciliteiten, zoals restaurants, winkels en lounges, waar passagiers kunnen ontspannen en wachten op hun vlucht.

Een ander interessant feit is dat Vliegveld Lelystad Airport EHLE ook gebruikt wordt voor vlieglessen en recreatieve vluchten. Er zijn verschillende vliegscholen gevestigd op het vliegveld, waar mensen kunnen leren vliegen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een rondvlucht te maken boven de prachtige omgeving van Flevoland.

Verder is het vliegveld ook betrokken bij duurzaamheidsinitiatieven. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonnepanelen om energie op te wekken en er zijn plannen om het vliegveld verder te verduurzamen. Dit draagt bij aan een groen imago van het vliegveld.

Conclusie

Vliegveld Lelystad Airport EHLE is een belangrijk vliegveld in Nederland, gelegen in de provincie Flevoland. Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het aantal passagiers dat gebruik maakt van het vliegveld is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden. Naast vakantievluchten en chartervluchten, wordt het vliegveld ook gebruikt voor vlieglessen en recreatieve vluchten. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten en is betrokken bij duurzaamheidsinitiatieven. Kortom, Vliegveld Lelystad Airport EHLE is een belangrijke speler in de Nederlandse luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *