Vliegveld Rotterdam The Hague Airport (EHRD) is een internationaal vliegveld gelegen in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke als vakantiereizigers in de regio. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit vliegveld bespreken.

Locatie

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport is gelegen in de gemeente Rotterdam, in de provincie Zuid-Holland. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het centrum van Rotterdam en ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het centrum van Den Haag. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen. Ook is er een treinstation in de buurt van het vliegveld, namelijk station Rotterdam Airport. Vanaf dit station is het slechts een korte wandeling naar de terminal.

Aantal passagiers

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport is een relatief klein vliegveld in vergelijking met andere internationale luchthavens in Nederland. In 2019 verwelkomde het vliegveld ongeveer 2,1 miljoen passagiers. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, aangezien het aantal reizigers wereldwijd sterk is afgenomen. Desondanks blijft het vliegveld een belangrijke hub voor regionale vluchten en chartervluchten.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Rotterdam The Hague Airport kleiner is dan andere luchthavens, biedt het nog steeds een breed scala aan faciliteiten voor reizigers. De terminal beschikt over verschillende winkels, restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje. Daarnaast zijn er ook faciliteiten zoals geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld.

Verder is er gratis wifi beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld. Voor passagiers die behoefte hebben aan extra comfort en privacy, is er ook een VIP-lounge beschikbaar waar ze kunnen ontspannen en werken.

Bestemmingen

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn Londen, Barcelona, Rome en Ibiza. Daarnaast zijn er ook regelmatige vluchten naar andere Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Eindhoven en Maastricht.

Conclusie

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport is een belangrijk vliegveld in de regio Rotterdam en Den Haag. Ondanks zijn kleinere omvang biedt het vliegveld een goede bereikbaarheid, diverse faciliteiten en vluchten naar verschillende Europese bestemmingen. Of je nu op zakenreis gaat of op vakantie, dit vliegveld is een handige optie voor reizigers die de drukte van grotere luchthavens willen vermijden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *