Vliegveld Rome Fiumicino, ook wel bekend als Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport, is het grootste en drukste vliegveld van Italië. Het is gelegen in Fiumicino, een stad in de buurt van Rome. Het vliegveld is vernoemd naar de beroemde Italiaanse kunstenaar en wetenschapper Leonardo da Vinci.

Locatie

Het vliegveld Rome Fiumicino ligt ongeveer 35 kilometer ten westen van het centrum van Rome. Het is strategisch gelegen aan de kust van de Tyrrheense Zee, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor internationale reizigers die Rome bezoeken.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Rome Fiumicino is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg A91, die directe toegang biedt tot het centrum van Rome.
  • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld, genaamd “Fiumicino Aeroporto”. Vanaf hier kunt u de Leonardo Express nemen, een directe treinverbinding naar het centraal station van Rome, Termini.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Rome en omliggende steden.

Aantal passagiers

Vliegveld Rome Fiumicino is een van de drukste luchthavens van Europa. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 43 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke hub is geworden voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over vliegveld Rome Fiumicino:

  • Het vliegveld heeft vier terminals: Terminal 1, Terminal 2, Terminal 3 en Terminal 5.
  • Terminal 3 is de grootste en meest moderne terminal, en wordt voornamelijk gebruikt voor internationale vluchten.
  • Terminal 5 is speciaal ontworpen voor low-cost luchtvaartmaatschappijen.
  • Het vliegveld biedt een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, lounges, geldautomaten en wisselkantoren.
  • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waaronder enkele die direct verbonden zijn met de terminals.
  • Vliegveld Rome Fiumicino heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met vluchten naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen over de hele wereld.

Al met al is vliegveld Rome Fiumicino een belangrijke toegangspoort tot Rome en een drukke hub voor reizigers van over de hele wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *