Vliegveld Florence, ook wel bekend als Amerigo Vespucci Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Florence, Italië. Het is het belangrijkste vliegveld van de regio Toscane en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Florence is gelegen op ongeveer 4 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Florence. Het is strategisch gelegen en biedt gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende regio. De locatie van het vliegveld maakt het een ideale keuze voor reizigers die Florence en de prachtige Toscane willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Florence is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A11 en A1. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Florence en andere nabijgelegen steden.
  • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het treinstation van Florence is gemakkelijk bereikbaar met de bus of taxi.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij het vliegveld die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Florence bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2,5 miljoen passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt onder reizigers.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Florence:

  • Het vliegveld is vernoemd naar de beroemde Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci.
  • Het heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants, geldautomaten en autoverhuur.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Florence, waaronder Alitalia, Lufthansa, Ryanair en Vueling.
  • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 1.650 meter en kan verschillende soorten vliegtuigen ontvangen.
  • Er zijn regelmatige vluchten vanuit Florence naar populaire bestemmingen in Europa, zoals Londen, Parijs, Barcelona en Amsterdam.

Het vliegveld Florence is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Florence en de regio Toscane. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, is het vliegveld een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *