Het vliegveld Ancona Falconara, ook wel bekend als de Luchthaven van Ancona, is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Marche in Italië. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Falconara Marittima, die op ongeveer 12 kilometer afstand ligt. Het is een drukke luchthaven die jaarlijks duizenden passagiers verwelkomt.

Locatie

Het vliegveld Ancona Falconara is strategisch gelegen aan de Adriatische kust van Italië. Het bevindt zich op een gunstige locatie tussen de steden Ancona en Falconara Marittima. De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer ten westen van Ancona en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A14. De nabijheid van de kust zorgt voor een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee vanaf het vliegveld.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Ancona Falconara is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg A14. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met de omliggende steden en dorpen. Dit is een handige optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.
 • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het treinstation van Ancona ligt op korte afstand. Vanaf het treinstation kunnen reizigers een taxi of bus nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Ancona Falconara verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 1,2 miljoen. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt onder reizigers.

Faciliteiten

Het vliegveld Ancona Falconara biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje, of souvenirs kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagage: Het vliegveld beschikt over bagagekluizen en een bagagedepot waar reizigers hun bagage veilig kunnen opslaan.
 • Wifi: Er is gratis wifi beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Bestemmingen

Het vliegveld Ancona Falconara biedt vluchten naar verschillende nationale en internationale bestemmingen. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Rome
 • Milaan
 • Londen
 • Barcelona
 • Wenen

Deze bestemmingen worden bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Alitalia, Ryanair en Lufthansa.

Conclusie

Het vliegveld Ancona Falconara is een belangrijke luchthaven in de regio Marche, Italië. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten, is het vliegveld een populaire keuze onder reizigers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een stedentrip, het vliegveld Ancona Falconara biedt vluchten naar diverse bestemmingen. Met zijn prachtige uitzicht op de Adriatische Zee en vriendelijke sfeer is het vliegveld een ideale start- of eindpunt voor je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *