Het vliegveld Rhodos, ook wel bekend als Diagoras International Airport, is het belangrijkste vliegveld van het Griekse eiland Rhodos. Het vliegveld is gelegen aan de noordwestkust van het eiland, op ongeveer 14 kilometer afstand van de stad Rhodos.

Locatie

Het vliegveld Rhodos ligt in de buurt van de dorpen Paradisi en Maritsa, in de gemeente Petaloudes. Het is strategisch gelegen aan de noordwestkust van het eiland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende delen van Rhodos.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Rhodos is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit de stad Rhodos en andere delen van het eiland naar het vliegveld. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Rhodos is een druk bezocht vliegveld en verwerkt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 5 miljoen passagiers verwelkomd op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aangeeft dat Rhodos een populaire bestemming is onder reizigers.

Faciliteiten

Het vliegveld Rhodos beschikt over een breed scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende winkels waar je souvenirs, kleding en lokale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants en caf├ęs waar je kunt genieten van Griekse gerechten en drankjes.

Verder zijn er geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor op het vliegveld. Ook is er een medisch centrum aanwezig voor noodgevallen. Voor reizigers die met kinderen reizen, zijn er speelruimtes en babyverzorgingsfaciliteiten beschikbaar.

Bestemmingen

Het vliegveld Rhodos biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en andere delen van Griekenland. Populaire bestemmingen zijn onder andere Athene, Thessaloniki, Amsterdam, Londen, Berlijn en Rome.

Daarnaast zijn er ook veel chartervluchten naar Rhodos, voornamelijk tijdens het zomerseizoen. Deze vluchten brengen toeristen vanuit verschillende Europese landen rechtstreeks naar het eiland.

Conclusie

Het vliegveld Rhodos is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Rhodos. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, is het vliegveld een ideale startpunt voor een vakantie op dit Griekse eiland. Of je nu komt voor de zon, de stranden, de cultuur of de geschiedenis, Rhodos heeft voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *