Het vliegveld Londen Stansted is een van de belangrijkste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen in de regio Essex, op ongeveer 48 kilometer ten noordoosten van het centrum van Londen. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid trekt het vliegveld jaarlijks miljoenen passagiers.

Locatie

Het vliegveld Londen Stansted is gelegen in de buurt van het stadje Stansted Mountfitchet. Het is omgeven door prachtige landschappen en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland. De luchthaven ligt op een strategische locatie, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit zowel Londen als andere delen van het Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Londen Stansted is uitstekend bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

 • Trein: Er is een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Londen. De treinreis duurt ongeveer 45 minuten en biedt een comfortabele en snelle manier om naar de luchthaven te reizen.
 • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden regelmatige diensten aan tussen het vliegveld en verschillende bestemmingen in Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk.
 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg M11. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Londen Stansted is een van de drukste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks verwerkt het vliegveld miljoenen passagiers. In 2019 alleen al werden meer dan 28 miljoen passagiers bediend. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, waardoor het vliegveld een belangrijke speler is in de luchtvaartindustrie.

Faciliteiten

Het vliegveld Londen Stansted biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn talloze winkels en restaurants op de luchthaven waar passagiers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels om parfums, cosmetica, alcoholische dranken en andere producten tegen gereduceerde prijzen te kopen.
 • Lounges: Er zijn verschillende lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en luxe tijdens hun reis.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor passagiers die een overnachting nodig hebben.
 • Autoverhuur: Passagiers kunnen gemakkelijk een auto huren bij een van de vele autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Londen Stansted:

 • De luchthaven werd oorspronkelijk gebruikt als basis voor de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • Stansted is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, een van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen ter wereld.
 • Het vliegveld heeft een van de grootste landingsbanen in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het geschikt is voor het ontvangen van grote vliegtuigen.
 • Stansted heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en beveiliging, waardoor passagiers met een gerust hart kunnen reizen.

Al met al is het vliegveld Londen Stansted een belangrijke hub voor reizigers die naar Londen en andere delen van het Verenigd Koninkrijk willen vliegen. Met zijn gunstige locatie, uitstekende bereikbaarheid en moderne faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiƫnte reiservaring voor passagiers van over de hele wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *