Het vliegveld Milas-Bodrum is een belangrijk vliegveld gelegen in de provincie Muğla, in het zuidwesten van Turkije. Het vliegveld bedient de populaire toeristische bestemmingen Milas en Bodrum, en is een belangrijke toegangspoort voor reizigers die deze regio bezoeken.

Locatie

Het vliegveld Milas-Bodrum ligt op ongeveer 36 kilometer ten noordoosten van de stad Bodrum en op ongeveer 16 kilometer ten zuidwesten van de stad Milas. Het is strategisch gelegen aan de E-87 snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast zijn er ook verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar het vliegveld te reizen, zoals taxi’s, bussen en huurauto’s.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Milas-Bodrum is goed bereikbaar vanuit verschillende steden en dorpen in de regio. Hieronder volgt een overzicht van de bereikbaarheid vanuit enkele belangrijke plaatsen:

  • Vanuit Bodrum: Het vliegveld ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Bodrum. Er zijn regelmatige busverbindingen beschikbaar, evenals taxi’s en huurauto’s.
  • Vanuit Milas: Het vliegveld ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Milas. Er zijn busverbindingen beschikbaar, evenals taxi’s en huurauto’s.
  • Vanuit Marmaris: Het vliegveld ligt op ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden van Marmaris. Er zijn busverbindingen beschikbaar, evenals taxi’s en huurauto’s.
  • Vanuit Fethiye: Het vliegveld ligt op ongeveer 2 uur rijden van Fethiye. Er zijn busverbindingen beschikbaar, evenals taxi’s en huurauto’s.

Aantal passagiers

Het vliegveld Milas-Bodrum is een druk bezocht vliegveld en verwerkt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers dat via dit vliegveld reisde meer dan 4 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in het toerisme van de regio.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld Milas-Bodrum:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, geldautomaten en autoverhuur.
  • Er zijn regelmatige binnenlandse en internationale vluchten van en naar het vliegveld Milas-Bodrum, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot verschillende bestemmingen.
  • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 3.000 meter lang en kan verschillende soorten vliegtuigen ontvangen.
  • Er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar voor reizigers die met de auto naar het vliegveld komen.
  • Het vliegveld Milas-Bodrum speelt een belangrijke rol in de economie van de regio, aangezien het zorgt voor werkgelegenheid en bijdraagt aan het toerisme.

Al met al is het vliegveld Milas-Bodrum een belangrijke hub voor reizigers die de regio Milas en Bodrum bezoeken. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en moderne faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *