Het vliegveld Diyarbakır, ook wel bekend als Diyarbakır Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Diyarbakır, Turkije. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en speelt een cruciale rol in de luchtvaartinfrastructuur van het land.

Locatie

Het vliegveld Diyarbakır bevindt zich in het zuidoosten van Turkije, in de provincie Diyarbakır. Het ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Diyarbakır is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s, bussen en privévoertuigen om naar het vliegveld te komen. Daarnaast is er ook een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor treinreizigers ook gemakkelijk toegang hebben tot de luchthaven.

Aantal passagiers

Het vliegveld Diyarbakır heeft in de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 2 miljoen, wat aantoont dat het vliegveld een belangrijke rol speelt in het faciliteren van luchtverkeer in de regio.

Faciliteiten

Het vliegveld Diyarbakır beschikt over moderne faciliteiten om het comfort van de reizigers te waarborgen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, winkels, duty-free winkels en geldautomaten beschikbaar op de luchthaven. Daarnaast is er ook gratis wifi beschikbaar voor passagiers, zodat ze tijdens het wachten op hun vlucht verbonden kunnen blijven.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Het vliegveld Diyarbakır bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. Enkele van de populaire luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven zijn Turkish Airlines, Pegasus Airlines en AnadoluJet. Populaire binnenlandse bestemmingen zijn Istanbul, Ankara en Izmir, terwijl internationale bestemmingen onder andere Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk omvatten.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Diyarbakır is een van de oudste luchthavens van Turkije en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1950.

– Diyarbakır is de grootste stad in het zuidoosten van Turkije en staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals de oude stadsmuren en de Hasankeyf-regio.

– Het vliegveld Diyarbakır heeft een landingsbaan van 3.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor het ontvangen van grote vliegtuigen.

– De luchthaven biedt ook vrachtdiensten aan, waardoor het een belangrijk logistiek knooppunt is voor goederenvervoer in de regio.

Al met al speelt het vliegveld Diyarbakır een essentiële rol in het verbinden van de stad met de rest van Turkije en de wereld. Met zijn moderne faciliteiten, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van het land.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *