Het vliegveld Aurel Vlaicu International Airport, ook wel bekend als Băneasa Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Boekarest, Roemenië. Het vliegveld is vernoemd naar Aurel Vlaicu, een beroemde Roemeense ingenieur, uitvinder en vliegtuigbouwer. Aurel Vlaicu International Airport is een belangrijke luchthaven in de regio en biedt tal van faciliteiten en diensten aan reizigers.

Locatie

Het vliegveld Aurel Vlaicu International Airport is gelegen in het noorden van Boekarest, op ongeveer 8 kilometer afstand van het stadscentrum. De exacte locatie van het vliegveld is Bulevardul Aerogării 40, Sector 1, Boekarest, Roemenië. De nabijheid van het stadscentrum maakt het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Aurel Vlaicu International Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de bereikbaarheidsopties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de DN1-weg, die directe toegang biedt tot het vliegveld. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Boekarest. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen, trams en metro’s om het vliegveld te bereiken. Er zijn verschillende buslijnen die een directe verbinding bieden met het vliegveld.
  • Taxi: Het is ook mogelijk om een taxi te nemen naar het vliegveld. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar in Boekarest die betrouwbare en betaalbare diensten aanbieden.

Aantal passagiers

Aurel Vlaicu International Airport is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. Het vliegveld bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en heeft een capaciteit om grote aantallen reizigers te verwerken. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2 miljoen passagiers, wat aantoont dat het een belangrijke hub is in de regio.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Aurel Vlaicu International Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten en diensten zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar reizigers kunnen winkelen en genieten van maaltijden en snacks.
  • Bagageafhandeling: Het vliegveld biedt efficiënte bagageafhandelingssystemen om ervoor te zorgen dat de bagage van reizigers veilig en op tijd aankomt.
  • Wi-Fi: Er is gratis Wi-Fi beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf in Boekarest.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

Daarnaast zijn er ook faciliteiten voor mindervalide reizigers, zoals rolstoeltoegankelijke voorzieningen en speciale assistentie indien nodig.

Conclusie

Het vliegveld Aurel Vlaicu International Airport is een belangrijke luchthaven in Boekarest, Roemenië. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten en diensten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Of je nu op zoek bent naar een zakelijke reis of een vakantie, Aurel Vlaicu International Airport is de ideale keuze voor je volgende vliegreis naar Boekarest.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *