Het vliegveld Humberto Delgado, voorheen bekend als de luchthaven van Lissabon, is de belangrijkste internationale luchthaven van Portugal. Het is gelegen in de hoofdstad Lissabon en is vernoemd naar de beroemde Portugese luchtvaartpionier Humberto Delgado.

Locatie

Het vliegveld Humberto Delgado ligt op ongeveer 7 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Lissabon. Het is gelegen in de wijk Portela, in de buurt van de rivier de Taag. De locatie van de luchthaven maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Humberto Delgado is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen de luchthaven bereiken via de snelweg A1, die Lissabon verbindt met andere grote steden in Portugal.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige bus- en metroverbindingen van en naar de luchthaven. De metrolijn Rode Lijn (Linha Vermelha) heeft een halte op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk naar het stadscentrum kunnen reizen.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij de luchthaven. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Humberto Delgado is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 31 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Europa is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van zowel Lissabon als Portugal als toeristische bestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het een belangrijke luchthaven is, heeft het vliegveld Humberto Delgado ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de belangrijkste terminal en behandelt de meeste internationale vluchten. Terminal 2 wordt voornamelijk gebruikt voor low-cost luchtvaartmaatschappijen.
  • Het vliegveld heeft een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen voor reizigers, waaronder winkels, restaurants, duty-free winkels en lounges.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Humberto Delgado, waaronder TAP Air Portugal, Ryanair, easyJet en British Airways.
  • De luchthaven heeft ook goede verbindingen met andere delen van Portugal en Europa, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Het vliegveld Humberto Delgado is een essentieel onderdeel van de luchtvaartinfrastructuur van Portugal. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en grote aantal passagiers speelt het een belangrijke rol in het verbinden van Lissabon met de rest van de wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *