Het vliegveld Traian Vuia International Airport is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Timisoara, Roemenië. Het is vernoemd naar Traian Vuia, een Roemeense uitvinder en pionier op het gebied van de luchtvaart. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en speelt een cruciale rol in de connectiviteit van de stad met de rest van de wereld.

Locatie

Het vliegveld Traian Vuia International Airport is gelegen op ongeveer 12 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Timisoara. Het is strategisch gelegen nabij belangrijke snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel reizigers als vrachtvervoer.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Traian Vuia International Airport is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de DN6/E70-snelweg, die directe toegang biedt tot het vliegveld. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar die het vliegveld verbinden met het stadscentrum en andere belangrijke locaties in Timisoara. Deze bussen bieden een betaalbare en handige optie voor reizigers zonder eigen vervoer.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s om van en naar het vliegveld te reizen. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar die betrouwbare en snelle diensten aanbieden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Traian Vuia International Airport heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 1,7 miljoen. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Timisoara als toeristische bestemming en de groeiende economie van de stad.

Faciliteiten

Het vliegveld Traian Vuia International Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar reizigers kunnen genieten van duty-free winkelen en heerlijke maaltijden.
 • Bagageafhandeling: Het vliegveld beschikt over moderne bagageafhandelingssystemen om een efficiënte en veilige verwerking van bagage te garanderen.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in het hele vliegveld, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de stad en de omgeving te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Traian Vuia International Airport:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3500 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met een capaciteit van meer dan 2 miljoen passagiers per jaar.
 • Het vliegveld is vernoemd naar Traian Vuia, een Roemeense uitvinder die bekend staat om zijn bijdragen aan de luchtvaart.
 • Het vliegveld heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen die regelmatige vluchten aanbieden naar bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld.
 • Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice, wat bijdraagt aan de positieve ervaring van reizigers.

Al met al speelt het vliegveld Traian Vuia International Airport een belangrijke rol in de connectiviteit en ontwikkeling van Timisoara. Met zijn moderne faciliteiten, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van Roemenië.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *