Het vliegveld Wien-Schwechat, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Wenen, is de grootste en drukste luchthaven van Oostenrijk. Het is gelegen in Schwechat, op ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Wenen.

Locatie

Het vliegveld Wien-Schwechat is strategisch gelegen in de buurt van de hoofdstad van Oostenrijk, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het is gelegen in de regio Neder-Oostenrijk, dicht bij de grens met Slowakije.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Wien-Schwechat is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren om naar de luchthaven te reizen:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg A4, die direct naar Wenen leidt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Trein: Er is een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Wenen. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Wenen en omliggende steden.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van de luchthaven. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Wien-Schwechat verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 31 miljoen. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten, met meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen die regelmatig diensten aanbieden.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Wien-Schwechat:

  • Het vliegveld heeft twee terminals: Terminal 1 en Terminal 3. Terminal 2 werd gesloten in 2015 en wordt momenteel gerenoveerd.
  • Er zijn tal van winkels, restaurants en lounges beschikbaar op de luchthaven, waardoor reizigers een breed scala aan voorzieningen hebben om van te genieten tijdens hun verblijf.
  • Het vliegveld biedt ook verschillende diensten aan, zoals bagageopslag, geldwisselkantoren, autoverhuur en reisbureaus.
  • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waaronder enkele die direct verbonden zijn met de terminals, waardoor het een handige optie is voor reizigers met een vroege of late vlucht.
  • Het vliegveld Wien-Schwechat heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met directe vluchten naar meer dan 200 steden over de hele wereld.

Al met al is het vliegveld Wien-Schwechat een belangrijke hub voor reizigers die naar Wenen en andere delen van Oostenrijk willen vliegen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale passagiers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *