Vliegveld Linz, ook wel bekend als Blue Danube Airport Linz, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Linz, Oostenrijk. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

Locatie

Het vliegveld Linz is gelegen in de stad Linz, de derde grootste stad van Oostenrijk. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en taxi’s.

Bereikbaarheid

Met de auto is het vliegveld Linz bereikbaar via de snelweg A1, die direct langs het vliegveld loopt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren. Daarnaast zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op het vliegveld voor reizigers die een auto willen huren.

Het vliegveld is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Linz, waar reizigers kunnen overstappen op treinen en andere vormen van openbaar vervoer. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar bij de taxistandplaatsen buiten de terminal.

Aantal passagiers

Het vliegveld Linz bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 1,5 miljoen passagiers verwerkt op het vliegveld. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt als vertrek- en aankomstpunt voor reizigers.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Linz biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

 • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en andere producten kunnen kopen.
 • Gratis wifi in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Bagagekluizen waar reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen.
 • Reisbureaus waar reizigers informatie kunnen krijgen over hun bestemming en eventuele excursies kunnen boeken.
 • EHBO-posten en apotheek voor noodgevallen en medische behoeften.

Daarnaast zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven, geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar op het vliegveld.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Linz:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende Europese bestemmingen, waaronder Londen, Frankfurt, Wenen en Zürich.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met een eigentijds ontwerp en state-of-the-art faciliteiten.
 • Er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden en te moderniseren om aan de groeiende vraag te voldoen.
 • Het vliegveld Linz speelt een belangrijke rol in de economie van de regio, aangezien het zorgt voor werkgelegenheid en toerisme stimuleert.

Kortom, vliegveld Linz is een belangrijk vliegveld in Oostenrijk dat een breed scala aan faciliteiten en diensten biedt voor reizigers. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een groeiend aantal passagiers, is het vliegveld een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *