Vliegveld Graz, ook wel bekend als de Luchthaven Graz-Thalerhof, is een internationale luchthaven gelegen in Graz, de op een na grootste stad van Oostenrijk. Het vliegveld bedient de regio Stiermarken en is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Graz is gelegen op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Graz. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg A9, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat reizigers naar en van het vliegveld brengt, waaronder bussen en treinen.

Bereikbaarheid

Met de auto is het vliegveld Graz gemakkelijk te bereiken via de snelweg A9. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, zowel voor kort als lang parkeren. Daarnaast zijn er verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld voor reizigers die een auto willen huren.

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van de bus- en treindiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Graz en andere omliggende steden. De busdienst rijdt regelmatig en biedt een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Graz bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,2 miljoen passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat steeds meer reizigers ervoor kiezen om via Graz te vliegen.

Faciliteiten

Het vliegveld Graz biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés en restaurants tot snelle hapjes en koffiebars. Daarnaast zijn er diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.

Het vliegveld beschikt ook over gratis wifi, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven. Er zijn geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor het gemak van de reizigers, evenals een postkantoor en een apotheek.

Bestemmingen

Het vliegveld Graz biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten. Populaire bestemmingen zijn onder andere Wenen, Frankfurt, Zürich, Istanbul en Mallorca. Er zijn zowel binnenlandse als internationale luchtvaartmaatschappijen die diensten aanbieden van en naar Graz, waaronder Austrian Airlines, Lufthansa en Turkish Airlines.

Daarnaast is het vliegveld Graz ook een belangrijk vrachthub, met vrachtvluchten die goederen vervoeren naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Conclusie

Vliegveld Graz is een belangrijke luchthaven in Oostenrijk, gelegen in de stad Graz. Met een goede bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, is het vliegveld een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Of je nu op zoek bent naar een vakantiebestemming of een zakenreis plant, het vliegveld Graz biedt tal van mogelijkheden voor een comfortabele en efficiënte reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *