Het vliegveld Klagenfurt, ook wel bekend als Klagenfurt Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Klagenfurt, Oostenrijk. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio Karinthië en trekt jaarlijks duizenden passagiers van over de hele wereld. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Klagenfurt bespreken.

Locatie

Het vliegveld Klagenfurt is gelegen op ongeveer 3 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Klagenfurt. Het is strategisch gelegen in de buurt van de snelweg A2, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn Flughafenstraße 60-64, 9020 Klagenfurt, Oostenrijk.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Klagenfurt is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg A2. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
 • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Klagenfurt. De busrit duurt ongeveer 15 minuten.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is ook mogelijk om vooraf een taxi te reserveren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Klagenfurt bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 200.000 passagiers verwerkt op het vliegveld. Dit aantal kan variëren afhankelijk van de seizoenen en de beschikbaarheid van vluchten.

Faciliteiten

Het vliegveld Klagenfurt biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar passagiers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagage: Het vliegveld Klagenfurt beschikt over een bagageservice waar passagiers hun bagage kunnen afgeven en ophalen.
 • Wifi: Er is gratis wifi beschikbaar op het vliegveld, zodat passagiers altijd verbonden kunnen blijven.

Bestemmingen

Het vliegveld Klagenfurt biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Wenen, Oostenrijk
 • Frankfurt, Duitsland
 • Zürich, Zwitserland
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Rome, Italië

Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden vluchten naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Mallorca, Ibiza en Griekenland.

Conclusie

Het vliegveld Klagenfurt is een belangrijke luchthaven in Oostenrijk en biedt een breed scala aan faciliteiten en bestemmingen. Met goede bereikbaarheid en voldoende parkeermogelijkheden is het vliegveld een handige optie voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Of je nu naar een Europese stad wilt vliegen of wilt genieten van een zonvakantie, het vliegveld Klagenfurt heeft voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *