Vliegveld Bergen Flesland is een internationaal vliegveld gelegen in Bergen, Noorwegen. Het is het op een na drukste vliegveld van het land en bedient de regio Hordaland en de omliggende gebieden. Het vliegveld is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Flesland, dat op ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Bergen ligt.

Locatie

Het vliegveld Bergen Flesland ligt aan de westkust van Noorwegen, omringd door prachtige fjorden en bergen. De locatie biedt adembenemende uitzichten voor reizigers die aankomen of vertrekken. Het vliegveld zelf ligt op een schiereiland en is omgeven door water aan drie zijden. Dit zorgt voor een unieke en schilderachtige omgeving.

Bereikbaarheid

Vliegveld Bergen Flesland is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is verbonden met de E39-snelweg, die Bergen verbindt met andere steden in Noorwegen. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten van en naar het vliegveld. Verschillende buslijnen bedienen de luchthaven en verbinden deze met het stadscentrum van Bergen en andere nabijgelegen steden.
 • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar er is een pendeldienst beschikbaar die reizigers van het vliegveld naar het nabijgelegen treinstation brengt. Vanaf daar kunnen reizigers verder reizen naar verschillende bestemmingen in Noorwegen.

Aantal passagiers

Vliegveld Bergen Flesland is een druk vliegveld met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 6,3 miljoen passagiers, waarmee het het op een na drukste vliegveld van Noorwegen is. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van het vliegveld aantoont.

Faciliteiten

Het vliegveld Bergen Flesland biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voordat ze aan boord gaan.
 • Duty-free winkels: Reizigers kunnen profiteren van belastingvrije winkels op het vliegveld en producten kopen tegen gereduceerde prijzen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
 • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld waar reizigers kunnen verblijven, wat handig is voor diegenen die een vroege vlucht hebben of laat aankomen.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over vliegveld Bergen Flesland:

 • Het vliegveld heeft een eigen kunstcollectie, bestaande uit verschillende kunstwerken die te zien zijn in de terminalgebouwen.
 • Er is een panoramadek op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en fjorden.
 • Het vliegveld heeft verschillende milieuvriendelijke initiatieven geïmplementeerd, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot.
 • Vliegveld Bergen Flesland heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitstekende service en faciliteiten, waaronder de “Best Airport in Europe” award.

Al met al is vliegveld Bergen Flesland een belangrijke luchthaven in Noorwegen, die reizigers een prachtige locatie, goede bereikbaarheid en uitstekende faciliteiten biedt. Of je nu aankomt of vertrekt, het vliegveld zorgt voor een aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *