Vliegveld Alta is een belangrijk vliegveld gelegen in Alta, een stad in het noorden van Noorwegen. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het verbinden van Alta met andere steden en landen, en draagt bij aan de economische groei en ontwikkeling van de regio.

Locatie

Vliegveld Alta is gelegen op ongeveer 6 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Alta. Het is strategisch gelegen aan de kust van de Noorse Zee, waardoor het een ideale toegangspoort is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgen enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E6 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum en omliggende gebieden. Dit is een betaalbare en handige optie voor reizigers zonder eigen vervoer.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij het vliegveld, waardoor reizigers snel en comfortabel naar hun bestemming kunnen reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Alta verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 500.000, wat aantoont dat het vliegveld een belangrijke rol speelt in het faciliteren van zowel binnenlandse als internationale reizen.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Alta:

  • Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten en voorzieningen om het comfort van reizigers te garanderen. Er zijn diverse winkels, restaurants en lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van hun tijd op het vliegveld.
  • Vliegveld Alta heeft een start- en landingsbaan van 2.115 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen, inclusief grote commerciële vliegtuigen.
  • Het vliegveld heeft ook een vrachtafdeling, waardoor het een belangrijke hub is voor vrachtvervoer in de regio. Dit draagt bij aan de economische groei en handel van Alta.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende bestemmingen, zowel binnen Noorwegen als internationaal. Populaire bestemmingen zijn onder andere Oslo, Tromsø, Bergen en Helsinki.

Vliegveld Alta is een essentiële infrastructuur voor de stad Alta en de omliggende regio. Het speelt een belangrijke rol in het vergemakkelijken van reizen, het stimuleren van economische groei en het verbinden van mensen en plaatsen. Met zijn moderne faciliteiten en goede bereikbaarheid is het vliegveld een belangrijke schakel in de luchtvaartindustrie van Noorwegen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *