Het vliegveld Molde Årø is een belangrijk vliegveld gelegen in de prachtige stad Molde, Noorwegen. Het is een van de drukste luchthavens in de regio en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Molde Årø bespreken.

Locatie

Het vliegveld Molde Årø is gelegen op het eiland Årø, ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Molde. Het eiland Årø is verbonden met het vasteland via een brug, waardoor het vliegveld gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Molde Årø is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld met de auto bereiken via de E39-snelweg. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Molde en andere nabijgelegen steden.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook een taxi nemen om naar het vliegveld te gaan. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar in Molde.

Aantal passagiers

Het vliegveld Molde Årø verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 500.000. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van het vliegveld aantoont.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Molde Årø biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld waar reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen.
 • Gratis wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Reisinformatie: Er zijn informatiebalies op het vliegveld waar reizigers terecht kunnen voor vragen en assistentie.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Molde Årø:

 • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 2.100 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
 • Het vliegveld biedt ook helikopterdiensten aan voor offshore-activiteiten in de regio.
 • Molde Årø is een belangrijke hub voor binnenlandse vluchten in Noorwegen, met verbindingen naar verschillende steden in het hele land.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met comfortabele wachtruimtes en faciliteiten voor gehandicapte reizigers.
 • De omgeving van het vliegveld biedt prachtige natuurlijke landschappen, waaronder bergen, fjorden en bossen, die het verkennen waard zijn.

Al met al is het vliegveld Molde Årø een belangrijke luchthaven in Noorwegen, die reizigers een gemakkelijke toegang biedt tot de prachtige stad Molde en de omliggende regio. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en diensten, en interessante wetenswaardigheden, is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *