Het vliegveld Skopje Alexander de Grote is het belangrijkste internationale vliegveld van Noord-Macedonië. Het is vernoemd naar Alexander de Grote, de beroemde Macedonische koning en generaal uit de oudheid. Het vliegveld is gelegen in de buurt van de hoofdstad Skopje, op ongeveer 17 kilometer ten oosten van het stadscentrum.

Locatie

Het vliegveld Skopje Alexander de Grote ligt in de gemeente Petrovec, in het noordoosten van Noord-Macedonië. Het is strategisch gelegen nabij de belangrijkste snelwegen en biedt daardoor gemakkelijke toegang tot de omliggende steden en regio’s. De locatie van het vliegveld maakt het een ideale hub voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Skopje Alexander de Grote is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg A1, die Skopje verbindt met andere grote steden in Noord-Macedonië. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Skopje. De reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.
  • Taxi: Reizigers kunnen ook een taxi nemen vanaf het vliegveld naar hun bestemming. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal.

Aantal passagiers

Het vliegveld Skopje Alexander de Grote heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 werden meer dan 2,5 miljoen passagiers bediend, wat een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar betekende. Deze groei is grotendeels te danken aan de toename van het aantal luchtvaartmaatschappijen dat Skopje als bestemming heeft toegevoegd, evenals de groeiende populariteit van Noord-Macedonië als toeristische bestemming.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vliegverbindingen naar verschillende bestemmingen, heeft het vliegveld Skopje Alexander de Grote ook verschillende faciliteiten en voorzieningen voor reizigers. Enkele wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels op het vliegveld, waar ze parfums, cosmetica, alcoholische dranken en andere producten kunnen kopen tegen gereduceerde prijzen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

Het vliegveld Skopje Alexander de Grote speelt een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie van Noord-Macedonië. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke schakel in het internationale reisnetwerk. Of je nu een toerist bent die Noord-Macedonië bezoekt of een inwoner die naar het buitenland reist, het vliegveld Skopje Alexander de Grote biedt een comfortabele en efficiënte reiservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *