Harstad/Narvik Evenes Airport, ook wel bekend als Evenes Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de gemeente Evenes, in de provincie Nordland, Noorwegen. Het is het belangrijkste vliegveld voor de regio Harstad/Narvik en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Evenes Airport is gelegen op ongeveer 40 kilometer ten oosten van de stad Harstad en ongeveer 75 kilometer ten westen van de stad Narvik. Het vliegveld ligt aan de kust van het Ofotfjord, omringd door prachtige bergen en fjorden. De locatie biedt adembenemende uitzichten en een unieke sfeer voor reizigers.

Bereikbaarheid

Evenes Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de E10 snelweg, die Harstad en Narvik met elkaar verbindt. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en de omliggende steden. De reistijd varieert afhankelijk van de bestemming.
 • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Narvik Station, dat op ongeveer 75 kilometer afstand van het vliegveld ligt. Vanaf het treinstation kunnen reizigers gebruik maken van busdiensten of een taxi nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Evenes Airport is een drukke luchthaven met een gestage groei in het aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,5 miljoen passagiers. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van de regio Harstad/Narvik als toeristische bestemming, evenals de groeiende economie in de omgeving.

Faciliteiten

Evenes Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
 • Wifi: Evenes Airport biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen tijdens een tussenstop.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Evenes Airport:

 • Evenes Airport is een belangrijke militaire basis voor de Noorse luchtmacht. Het deelt faciliteiten met de civiele luchthaven en wordt gebruikt voor zowel militaire als civiele doeleinden.
 • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 2.880 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen, waaronder de Boeing 747.
 • Evenes Airport heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke initiatieven, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot.
 • De luchthaven heeft een modern en efficiënt bagagesysteem, waardoor de verwerking van bagage snel en soepel verloopt.

Kortom, Evenes Airport is een belangrijk vliegveld in de regio Harstad/Narvik en biedt reizigers een gemakkelijke toegang tot deze prachtige Noorse bestemming. Met zijn adembenemende locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, is het vliegveld een ideale keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *