Het vliegveld Lamezia Terme, ook wel bekend als Aeroporto Internazionale di Lamezia Terme, is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Calabrië, in het zuiden van Italië. Het vliegveld bedient de stad Lamezia Terme en de omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Lamezia Terme is gelegen in de provincie Catanzaro, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad Lamezia Terme. Het is strategisch gelegen aan de Tyrreense kust, waardoor het een belangrijke toegangspoort is tot de prachtige stranden en toeristische bestemmingen in Calabrië.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Lamezia Terme is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar de stad Lamezia Terme, evenals naar andere steden in de regio. Daarnaast is er een treinstation op ongeveer 2 kilometer van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk naar andere delen van Italië kunnen reizen.

Voor degenen die met de auto reizen, is het vliegveld Lamezia Terme bereikbaar via de snelweg A3 Salerno-Reggio Calabria. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld, zowel voor kort als lang parkeren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Lamezia Terme is een druk bezocht vliegveld en verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 2 miljoen. Het vliegveld heeft een capaciteit om grote aantallen passagiers te verwerken en beschikt over moderne faciliteiten om het reizigerscomfort te waarborgen.

Faciliteiten

Het vliegveld Lamezia Terme biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, cafés en bars, waar reizigers kunnen genieten van lokale gerechten en drankjes. Daarnaast zijn er diverse winkels waar souvenirs, kleding en andere producten kunnen worden gekocht.

Het vliegveld beschikt ook over geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor voor het gemak van de reizigers. Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Bestemmingen

Het vliegveld Lamezia Terme biedt vluchten naar verschillende nationale en internationale bestemmingen. Enkele populaire bestemmingen zijn Rome, Milaan, Venetië, Londen, Frankfurt en Barcelona. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor reizigers die Calabrië willen verkennen of doorreizen naar andere delen van Italië en Europa.

Conclusie

Het vliegveld Lamezia Terme is een belangrijk vliegveld in de regio Calabrië, dat een breed scala aan faciliteiten biedt en goed bereikbaar is. Met een groot aantal passagiers dat jaarlijks wordt verwerkt, is het vliegveld een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stranden en toeristische bestemmingen in Calabrië. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende strandvakantie of een culturele verkenning, het vliegveld Lamezia Terme is de ideale startpunt voor je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *