Het vliegveld Shannon, gelegen in Ierland, is een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio. Het vliegveld is vernoemd naar de rivier Shannon, die in de buurt stroomt. Het is een drukke luchthaven met een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

Locatie

Het vliegveld Shannon is gelegen in County Clare, ongeveer 24 kilometer ten noordwesten van Limerick. Het is strategisch gelegen aan de westkust van Ierland, waardoor het een ideale toegangspoort is tot de prachtige landschappen en toeristische attracties van het westen van het land. De luchthaven ligt ook op korte afstand van de Atlantische Oceaan, waardoor het een populaire tussenstop is voor trans-Atlantische vluchten.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Shannon is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de N19-snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met nabijgelegen steden en dorpen, waaronder Limerick, Ennis en Galway.
 • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Limerick Junction, dat verbindingen biedt naar verschillende bestemmingen in Ierland.

Aantal passagiers

Het vliegveld Shannon verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 1,71 miljoen. Dit aantal kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals seizoensgebonden reizen en wereldwijde gebeurtenissen.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Shannon biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Duty-free: Passagiers kunnen profiteren van de duty-free winkels op de luchthaven om belastingvrije producten te kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren om de omgeving te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld Shannon zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Andere wetenswaardigheden

Naast de reguliere luchtvaartactiviteiten heeft het vliegveld Shannon ook enkele interessante kenmerken en evenementen:

 • Shannon Aviation Museum: Het vliegveld herbergt een luchtvaartmuseum dat de geschiedenis van de luchtvaart in Ierland tentoonstelt. Bezoekers kunnen historische vliegtuigen en artefacten bekijken.
 • Shannon Air Show: Het vliegveld organiseert regelmatig een luchtshow, waarbij bezoekers kunnen genieten van adembenemende vliegshows en demonstraties.
 • Shannon Free Zone: In de buurt van het vliegveld bevindt zich de Shannon Free Zone, een speciale economische zone die bedrijven aantrekt en werkgelegenheid creëert.

Het vliegveld Shannon is een belangrijke hub in Ierland en biedt reizigers een gemakkelijke toegang tot de prachtige westkust van het land. Met uitstekende bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en een interessante luchtvaartgeschiedenis, is het vliegveld Shannon een bestemming op zich.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *