Vliegveld Dublin, ook wel bekend als Dublin Airport, is het grootste en drukste vliegveld van Ierland. Het is gelegen in Collinstown, ongeveer 10 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Dublin. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Locatie

Vliegveld Dublin is strategisch gelegen in het oosten van Ierland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit zowel binnenlandse als buitenlandse bestemmingen. Het vliegveld ligt aan de M1 en M50 snelwegen, waardoor het goed verbonden is met het wegennetwerk van het land. Bovendien is er een uitgebreid openbaar vervoerssysteem dat het vliegveld verbindt met het stadscentrum van Dublin en andere omliggende steden.

Bereikbaarheid

Vliegveld Dublin is gemakkelijk bereikbaar met de auto, taxi, bus en trein. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking. Daarnaast zijn er tal van taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar het vliegveld. Voor reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, zijn er regelmatige bus- en treinverbindingen beschikbaar.

Aantal passagiers

Vliegveld Dublin is een van de drukste luchthavens van Europa en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 32 miljoen, wat een stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Het vliegveld heeft twee terminals die beide worden gebruikt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Terminal 1 is de oudste terminal en wordt voornamelijk gebruikt door low-cost luchtvaartmaatschappijen, terwijl Terminal 2 de nieuwere en modernere terminal is die voornamelijk wordt gebruikt door grote luchtvaartmaatschappijen.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Dublin heeft een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen voor passagiers, waaronder winkels, restaurants, bars, duty-free winkels en lounges. Er zijn ook geldautomaten, wisselkantoren en bagageopslagfaciliteiten beschikbaar.

– Het vliegveld heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met directe vluchten naar verschillende Europese steden, evenals naar Noord-Amerika, het Midden-Oosten en andere delen van de wereld.

– Vliegveld Dublin heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen die er hun thuisbasis hebben, waaronder Aer Lingus en Ryanair.

– Het vliegveld heeft ook een speciale terminal voor privéjets en zakelijke vluchten, genaamd de Dublin Executive Jet Centre.

– Vliegveld Dublin heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder de titel van “Beste luchthaven in Europa” in de categorie van 25-40 miljoen passagiers per jaar.

Al met al is Vliegveld Dublin een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor passagiers van over de hele wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *