Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur, ook wel bekend als de internationale luchthaven van Keflavík, is de belangrijkste luchthaven van IJsland. Het vliegveld is gelegen in de stad Keflavík, ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Reykjavík. Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide netwerk van vluchten, is het vliegveld een belangrijke toegangspoort tot het land.

Locatie

Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur is gelegen aan de zuidwestkust van IJsland, in de buurt van de stad Keflavík. De luchthaven ligt op een strategische locatie, dicht bij de Atlantische Oceaan en op slechts enkele kilometers afstand van het schiereiland Reykjanes. Deze locatie biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende natuurlijke schoonheid van IJsland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Vanuit Reykjavík is er een uitstekende snelwegverbinding naar de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk met de auto of taxi kunnen reizen. Daarnaast zijn er ook regelmatige busdiensten die passagiers van en naar de luchthaven vervoeren. Voor degenen die liever met de trein reizen, is er een treinstation in Keflavík dat verbindingen biedt met andere delen van IJsland.

Aantal passagiers

Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur is de drukste luchthaven van IJsland en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde meer dan 10 miljoen. Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het vliegveld is als toegangspoort tot IJsland en als knooppunt voor internationale reizen.

Faciliteiten

Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur beschikt over moderne faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende restaurants, cafés en winkels waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of wat souvenirs kunnen kopen. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven. Voor degenen die behoefte hebben aan zakelijke faciliteiten, zijn er vergaderzalen en lounges waar ze kunnen werken of ontspannen.

Bestemmingen

Het vliegveld Keflavíkurflugvöllur biedt een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Veel grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Icelandair en WOW air, hebben Keflavík als hub en bieden vluchten aan naar populaire bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daarnaast zijn er ook verschillende chartermaatschappijen die seizoensgebonden vluchten aanbieden naar vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied en andere populaire toeristische bestemmingen.

Wetenswaardigheden

Naast zijn functie als luchthaven, heeft het vliegveld Keflavíkurflugvöllur ook enkele interessante wetenswaardigheden. Zo is er een luchtvaartmuseum op het terrein van de luchthaven, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart in IJsland. Daarnaast is er ook een observatiedek waar passagiers en bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op de start- en landingsbanen en de vliegtuigen die opstijgen en landen.

Kortom, het vliegveld Keflavíkurflugvöllur is een belangrijke toegangspoort tot IJsland en biedt reizigers een comfortabele en moderne ervaring. Met zijn uitgebreide netwerk van vluchten, goede bereikbaarheid en prachtige locatie, is het vliegveld een essentieel onderdeel van de IJslandse infrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *