Het vliegveld Cork, ook wel bekend als Cork Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Cork, Ierland. Het is het op een na drukste vliegveld van Ierland en speelt een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie van het land.

Locatie

Het vliegveld Cork is gelegen op ongeveer 6,5 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Cork. Het is strategisch gelegen in de provincie Munster, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor zowel toeristen als zakenreizigers die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Cork is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de N27, die direct naar het vliegveld leidt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden diensten aan van en naar het vliegveld Cork. Er zijn regelmatige verbindingen met het stadscentrum en andere nabijgelegen steden.
  • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het treinstation van Cork ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Vanaf daar kunt u een taxi of bus nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Cork heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 2,6 miljoen passagiers, waarmee het een van de drukste vliegvelden van Ierland is. Het biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en verder.

Wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van vliegreizen, biedt het vliegveld Cork ook verschillende voorzieningen en services voor reizigers. Enkele wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een breed scala aan winkels, boetieks en restaurants waar reizigers kunnen winkelen en genieten van diverse gerechten.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die dichtbij willen verblijven.
  • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Het vliegveld Cork is een belangrijke hub in de regio en biedt reizigers een gemakkelijke toegang tot Cork en de omliggende gebieden. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan voorzieningen en een groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de Ierse luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *