Het vliegveld Hévíz-Balaton is een belangrijke luchthaven in Hongarije. Het is gelegen in de buurt van het populaire toeristische gebied Hévíz en het prachtige Balatonmeer. Dit vliegveld speelt een cruciale rol in het vergemakkelijken van de toegang tot deze regio voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Het vliegveld Hévíz-Balaton bevindt zich in de provincie Zala, in het westen van Hongarije. Het ligt op ongeveer 12 kilometer ten noorden van het stadje Hévíz en ongeveer 20 kilometer ten westen van het Balatonmeer. De locatie van dit vliegveld is gunstig omdat het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende omliggende steden en toeristische bestemmingen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Hévíz-Balaton is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Vliegtuig: Het vliegveld heeft directe vluchten vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Berlijn en Londen. Dit maakt het gemakkelijk voor internationale reizigers om rechtstreeks naar Hévíz-Balaton te vliegen.
  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg M7, die Budapest verbindt met het Balatonmeer. Het duurt ongeveer 2,5 uur om vanuit Budapest naar het vliegveld te rijden. Er zijn ook goede wegverbindingen met andere steden in de regio.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Hévíz en andere nabijgelegen steden naar het vliegveld. Deze bussen bieden een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Hévíz-Balaton heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers gezien. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 200.000 passagiers. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Hévíz en het Balatonmeer als toeristische bestemmingen, evenals de inspanningen van de luchthavenautoriteiten om nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan te trekken.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Hévíz-Balaton:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Hévíz-Balaton, waaronder Ryanair, Wizz Air en Lufthansa.
  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.500 meter, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote vliegtuigen.
  • Het is mogelijk om vanaf het vliegveld Hévíz-Balaton een taxi of transfer naar Hévíz of andere omliggende bestemmingen te nemen.
  • Het vliegveld biedt ook vrachtvervoerdiensten, waardoor het een belangrijke logistieke hub is voor de regio.

Het vliegveld Hévíz-Balaton speelt een essentiële rol in het vergemakkelijken van de toegang tot het prachtige toeristische gebied Hévíz en het Balatonmeer. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, is dit vliegveld een belangrijke schakel in de toeristische infrastructuur van Hongarije.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *