Het vliegveld Debrecen is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Debrecen, Hongarije. Het is het op een na grootste vliegveld van het land en speelt een cruciale rol in de luchtvaartinfrastructuur van Hongarije.

Locatie

Het vliegveld Debrecen is gelegen in het oosten van Hongarije, in de stad Debrecen. Debrecen is de op een na grootste stad van Hongarije en ligt op ongeveer 230 kilometer ten oosten van Boedapest, de hoofdstad van het land. Het vliegveld ligt op een gunstige locatie, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Debrecen is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg M35, die Debrecen verbindt met andere grote steden in Hongarije.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Debrecen. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van treinen die Debrecen verbinden met andere steden in Hongarije.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een taxi kunnen nemen naar hun bestemming.

Aantal passagiers

Het vliegveld Debrecen heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 400.000, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Debrecen als toeristische bestemming en de groeiende economie van de stad.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Debrecen:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants en autoverhuur.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Debrecen, waaronder Wizz Air, Lufthansa en Ryanair.
  • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 2500 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote vliegtuigen.
  • Debrecen is een populaire bestemming voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een levendige culturele scene.
  • Het vliegveld Debrecen speelt een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van de regio, aangezien het zorgt voor verbindingen met andere steden en landen.

Al met al is het vliegveld Debrecen een belangrijke hub in de luchtvaartinfrastructuur van Hongarije. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in het verbinden van Debrecen met de rest van de wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *