Het vliegveld Košice, ook wel bekend als de internationale luchthaven Košice, is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Košice, Slowakije. Het vliegveld bedient de regio Košice en is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Košice is gelegen op ongeveer 6 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Košice. De exacte locatie van het vliegveld is in het dorp Barca. De strategische ligging van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners van Košice als reizigers uit andere delen van Slowakije.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Košice is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg D1, die Košice verbindt met andere grote steden in Slowakije.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Košice. Reizigers kunnen ook gebruik maken van treinen die stoppen bij het nabijgelegen treinstation van Košice-Barca.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij het vliegveld voor reizigers die de voorkeur geven aan een snelle en gemakkelijke manier van vervoer.

Aantal passagiers

Het vliegveld Košice heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 600.000. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Košice als toeristische bestemming en het groeiende aantal luchtvaartmaatschappijen dat het vliegveld bedient.

Faciliteiten

Het vliegveld Košice biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Parkeergelegenheid: Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Bestemmingen

Het vliegveld Košice biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Praag, Tsjechië
 • Wenen, Oostenrijk
 • Istanbul, Turkije
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Rome, Italië
 • Barcelona, Spanje

Deze bestemmingen worden bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Wizz Air en Austrian Airlines.

Conclusie

Het vliegveld Košice is een belangrijk vliegveld in Slowakije en biedt een breed scala aan faciliteiten en bestemmingen. Met een goede bereikbaarheid en een groeiend aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke schakel in de luchtvaartindustrie van de regio Košice. Of je nu op zoek bent naar een vakantiebestemming of een zakenreis plant, het vliegveld Košice biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *