Het vliegveld Bratislava, ook wel bekend als M. R. Štefánik Airport, is de belangrijkste internationale luchthaven van Slowakije. Het vliegveld is gelegen in de hoofdstad Bratislava, op ongeveer 9 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum.

Locatie

Het vliegveld Bratislava is gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Donau, in de wijk Ružinov. Deze locatie biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en maakt het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Bratislava is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is direct verbonden met de snelweg D1, die Bratislava verbindt met andere grote steden in Slowakije en buurlanden zoals Oostenrijk en Hongarije.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Bratislava. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
  • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het centraal station van Bratislava is goed bereikbaar met de bus of taxi.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bratislava bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 2,3 miljoen passagiers verwerkt. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt als toegangspoort tot Slowakije en de omliggende regio.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten die je op een luchthaven kunt verwachten, biedt het vliegveld Bratislava ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Terminal A en B: Het vliegveld heeft twee terminals, Terminal A en Terminal B. Terminal A wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten binnen het Schengengebied, terwijl Terminal B voornamelijk internationale vluchten bedient.
  • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar passagiers kunnen winkelen en genieten van diverse culinaire opties.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de stad en het land te verkennen.
  • Hotels in de buurt: Voor reizigers die een overnachting nodig hebben, zijn er verschillende hotels in de buurt van het vliegveld Bratislava beschikbaar, variërend van budgetopties tot luxe accommodaties.

Het vliegveld Bratislava is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in de luchtvaartindustrie van Slowakije. Of je nu op doorreis bent naar een andere bestemming of Bratislava zelf wilt verkennen, het vliegveld Bratislava biedt een uitstekende startpunt voor je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *