Vliegveld Maribor, ook wel bekend als Edvard Rusjan Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Maribor, Slovenië. Het is het tweede grootste vliegveld van het land en speelt een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie van Slovenië.

Locatie

Het vliegveld Maribor is gelegen in het noordoosten van Slovenië, op ongeveer 10 kilometer van het stadscentrum van Maribor. Het is strategisch gelegen nabij de grens met Oostenrijk en Hongarije, waardoor het een belangrijke toegangspoort is voor internationale reizigers die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Maribor is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A4, die Maribor verbindt met andere grote steden in Slovenië en de omliggende landen.
  • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Maribor. Reizigers kunnen ook gebruik maken van treinen die stoppen bij het nabijgelegen treinstation Maribor Tabor.
  • Taxi: Er zijn verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers die snel en comfortabel naar hun bestemming willen reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Maribor verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het niet zo druk is als de internationale luchthavens in Ljubljana en Zagreb, bedient het vliegveld nog steeds een aanzienlijk aantal reizigers. In 2019 verwerkte het vliegveld ongeveer 100.000 passagiers.

Faciliteiten

Het vliegveld Maribor biedt een scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Terminalgebouw: Het vliegveld beschikt over een modern terminalgebouw met verschillende voorzieningen, waaronder check-in balies, bagageafhandeling en wachtruimtes.
  • Restaurants en winkels: Er zijn diverse restaurants en winkels op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Parkeren: Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn. Reizigers kunnen hun voertuigen veilig achterlaten tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast het dienen als een belangrijk vliegveld, heeft Maribor ook enkele interessante wetenswaardigheden die het ontdekken waard zijn. Hier zijn een paar hoogtepunten:

  • Maribor Old Town: Het historische centrum van Maribor is een charmante plek met geplaveide straten, oude gebouwen en gezellige pleinen. Bezoekers kunnen genieten van de lokale cultuur, winkelen en heerlijk eten in de vele restaurants en cafés.
  • Pohorje-gebergte: Het Pohorje-gebergte ligt in de buurt van Maribor en biedt tal van mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en skiën. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.
  • Wijnregio: Maribor staat bekend om zijn wijnproductie en heeft een aantal wijngaarden en wijnkelders die bezocht kunnen worden. Wijnliefhebbers kunnen genieten van wijnproeverijen en meer te weten komen over de lokale wijntradities.

Al met al is het vliegveld Maribor een belangrijke toegangspoort tot Slovenië en de omliggende regio. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en interessante bezienswaardigheden in de buurt, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die deze prachtige bestemming willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *