Het vliegveld Francisco Sá Carneiro, ook wel bekend als de luchthaven van Porto, is een belangrijk vliegveld in Portugal. Het vliegveld is vernoemd naar de voormalige minister-president van Portugal, Francisco Sá Carneiro. Het is gelegen in de stad Maia, op ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Porto.

Locatie

Het vliegveld Francisco Sá Carneiro is strategisch gelegen in het noorden van Portugal, waardoor het een belangrijke toegangspoort is tot de regio. Het is omgeven door prachtige landschappen en biedt reizigers een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. De locatie van het vliegveld maakt het ook gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Francisco Sá Carneiro is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg A41, die een directe verbinding biedt met het stadscentrum van Porto en andere nabijgelegen steden.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Porto en andere omliggende steden.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Aeroporto, dat verbindingen biedt met het centraal station van Porto en andere belangrijke treinstations in de regio.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk naar hun bestemming kunnen reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Francisco Sá Carneiro is een van de drukste luchthavens van Portugal. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 14 miljoen passagiers. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, waardoor het vliegveld steeds belangrijker wordt voor zowel binnenlandse als internationale reizen.

Andere wetenswaardigheden

Het vliegveld Francisco Sá Carneiro biedt reizigers een breed scala aan faciliteiten en diensten om hun reiservaring zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste kenmerken van het vliegveld zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar reizigers kunnen genieten van duty-free winkelen en heerlijke maaltijden.
  • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overnachten voordat ze hun reis voortzetten.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op het vliegveld, waardoor reizigers de vrijheid hebben om de regio op eigen tempo te verkennen.
  • Parkeren: Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn, waardoor reizigers hun voertuigen veilig kunnen achterlaten tijdens hun reis.
  • Wifi: Gratis wifi is beschikbaar in het hele vliegveld, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Het vliegveld Francisco Sá Carneiro is een belangrijke hub voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, biedt het vliegveld een naadloze reiservaring voor iedereen die naar Porto en de omliggende regio reist.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *