Ålesund Airport, ook wel bekend als Vigra Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Ålesund, Noorwegen. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige fjorden en bergen van de regio Møre og Romsdal. Met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis trekt Ålesund jaarlijks duizenden toeristen aan.

Locatie

Het vliegveld Ålesund ligt op het eiland Vigra, ongeveer 17 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Ålesund. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van de subsea-tunnel, waardoor het vliegveld gemakkelijk bereikbaar is voor zowel inwoners als bezoekers.

Bereikbaarheid

Ålesund Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de E39-snelweg. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Ålesund en omliggende gebieden.
  • Taxi: Taxi’s zijn beschikbaar bij de luchthaven en bieden een handige manier om naar uw bestemming te reizen.

Aantal passagiers

Ålesund Airport is een druk vliegveld met een gestage groei van het aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,2 miljoen passagiers. Dit aantal is sindsdien blijven stijgen, waardoor het vliegveld een belangrijke hub is geworden voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vervoersmogelijkheden, heeft Ålesund Airport ook verschillende faciliteiten en voorzieningen om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voordat ze aan boord gaan.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de prachtige omgeving van Ålesund te verkennen.
  • Hotels: In de nabijheid van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Gratis wifi: Passagiers kunnen gebruikmaken van gratis wifi op het vliegveld om in contact te blijven met hun geliefden of om te werken tijdens het wachten op hun vlucht.

Al met al is Ålesund Airport een belangrijke luchthaven in Noorwegen, die reizigers een gemakkelijke toegang biedt tot de prachtige regio Møre og Romsdal. Met zijn adembenemende natuurlijke landschappen en uitstekende faciliteiten is het vliegveld een ideale startpunt voor een onvergetelijke reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *