Vliegveld Podgorica is een internationale luchthaven gelegen in de hoofdstad van Montenegro, Podgorica. Het is het belangrijkste vliegveld van het land en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het vliegveld is van groot belang voor de economie en het toerisme van Montenegro.

Locatie

Vliegveld Podgorica is gelegen op ongeveer 11 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Podgorica. Het is strategisch gelegen aan de belangrijkste snelweg van Montenegro, de E65, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De luchthaven ligt ook in de nabijheid van het treinstation van Podgorica, waardoor reizigers ook per trein toegang hebben tot de luchthaven.

Bereikbaarheid

Vliegveld Podgorica is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E65 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Podgorica. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
 • Trein: Het treinstation van Podgorica ligt op korte afstand van het vliegveld. Reizigers kunnen de trein nemen naar het treinstation en vervolgens een korte rit maken naar de luchthaven.
 • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld om reizigers naar hun bestemming te brengen. Het is raadzaam om vooraf een taxi te reserveren of gebruik te maken van de officiële taxistandplaatsen.

Aantal passagiers

Vliegveld Podgorica verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 1,2 miljoen. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat de luchthaven steeds populairder wordt als toegangspoort tot Montenegro.

Faciliteiten

Vliegveld Podgorica biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels waar ze parfums, cosmetica, alcoholische dranken, tabaksproducten en andere producten kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om Montenegro te verkennen.
 • Banken en geldautomaten: Er zijn banken en geldautomaten beschikbaar op de luchthaven voor het wisselen van valuta en het opnemen van geld.
 • Wifi: Gratis wifi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Podgorica:

 • De luchthaven heeft één start- en landingsbaan.
 • De luchthaven heeft een moderne terminal die in 2006 werd geopend.
 • Vliegveld Podgorica is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Montenegro, Montenegro Airlines.
 • De luchthaven biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa, waaronder Belgrado, Wenen, Frankfurt, Londen en Moskou.
 • Vliegveld Podgorica speelt een belangrijke rol in het toerisme van Montenegro, aangezien het veel internationale reizigers verwelkomt die het land bezoeken vanwege zijn prachtige natuurlijke landschappen en historische bezienswaardigheden.

Al met al is Vliegveld Podgorica een belangrijke luchthaven in Montenegro, die zorgt voor een gemakkelijke toegang tot het land voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in de ontwikkeling van het toerisme en de economie van Montenegro.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *