Het vliegveld Helsinki-Vantaa, gelegen in Finland, is het belangrijkste internationale vliegveld van het land. Het is gelegen in de stad Vantaa, op ongeveer 17 kilometer ten noorden van het centrum van Helsinki. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Vantaa en is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Helsinki-Vantaa is strategisch gelegen in het zuiden van Finland, waardoor het een ideale toegangspoort is tot de regio. Het is omgeven door prachtige natuur en biedt een adembenemend uitzicht op de Finse landschappen. De nabijheid van de stad Helsinki maakt het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Helsinki-Vantaa is uitstekend bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg E12, die Helsinki met Vantaa verbindt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
 • Trein: Er is een directe treinverbinding tussen het centraal station van Helsinki en het vliegveld. De treinreis duurt ongeveer 30 minuten en vertrekt regelmatig.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Helsinki en omliggende steden. De bussen rijden frequent en bieden een betaalbare optie voor reizigers.
 • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen worden gebracht.

Aantal passagiers

Het vliegveld Helsinki-Vantaa is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 21 miljoen passagiers, waarmee het een van de drukste luchthavens van Scandinavië is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van het vliegveld onderstreept.

Faciliteiten

Het vliegveld Helsinki-Vantaa biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke faciliteiten:

 • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, boetieks en restaurants waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Lounges: Er zijn verschillende lounges beschikbaar voor zowel zakelijke reizigers als passagiers met een premium ticket. Deze lounges bieden comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en andere voorzieningen.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels waar ze diverse producten kunnen kopen tegen gereduceerde prijzen.
 • Hotels: Het vliegveld heeft verschillende hotels in de directe omgeving, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om te overnachten voordat ze hun reis voortzetten.
 • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan, zijn er faciliteiten beschikbaar waar ze hun bagage veilig kunnen achterlaten.

Andere wetenswaardigheden

Naast de bovengenoemde informatie zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld Helsinki-Vantaa:

 • Het vliegveld heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en efficiëntie.
 • Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, Finnair.
 • Het vliegveld heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn architectuur en duurzaamheidsinspanningen.
 • Er zijn regelmatig kunsttentoonstellingen en culturele evenementen op het vliegveld, waardoor reizigers kunnen genieten van een vleugje Finse cultuur.

Al met al is het vliegveld Helsinki-Vantaa een belangrijke toegangspoort tot Finland en biedt het reizigers een comfortabele en efficiënte reiservaring. Met zijn uitgebreide faciliteiten en goede bereikbaarheid is het vliegveld een ideale keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *