Het vliegveld Tartu is een belangrijk vliegveld in Estland. Het is gelegen in de stad Tartu, de op een na grootste stad van het land. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het verbinden van Tartu met andere steden en landen over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Tartu is gelegen op ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Tartu. Het is strategisch gelegen in de buurt van belangrijke snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Tartu is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele manieren om het vliegveld te bereiken:

  • Met de auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg E263. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Met het openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Tartu en andere nabijgelegen steden. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar het vliegveld te reizen.
  • Met de taxi: Reizigers kunnen ook een taxi nemen om naar het vliegveld te gaan. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar in Tartu die deze service aanbieden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Tartu bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het niet zo druk is als sommige grote internationale luchthavens, heeft het vliegveld een gestage groei gezien in het aantal passagiers dat het bedient. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 100.000.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Tartu:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan, die geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Tartu, waaronder Nordica en Finnair.
  • Het vliegveld heeft moderne faciliteiten voor passagiers, waaronder restaurants, winkels en lounges.
  • Er zijn ook autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld voor reizigers die een auto willen huren tijdens hun verblijf in Tartu.
  • Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice.

Het vliegveld Tartu is een belangrijke toegangspoort tot de stad Tartu en speelt een essentiële rol in het verbinden van de stad met de rest van de wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die Tartu en de omliggende regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *