Vliegveld Aalborg is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Aalborg, Denemarken. Het is het derde grootste vliegveld van het land en speelt een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie van Denemarken. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Aalborg.

Locatie

Vliegveld Aalborg is gelegen in de stad Aalborg, in het noorden van Denemarken. Het vliegveld ligt op ongeveer 6 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn: Ny Lufthavnsvej 100, 9400 Nørresundby, Denemarken.

Bereikbaarheid

Vliegveld Aalborg is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgen enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de E45 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Aalborg. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is ook mogelijk om een taxi te reserveren via verschillende taxibedrijven in Aalborg.

Aantal passagiers

Vliegveld Aalborg bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,6 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Vliegveld Aalborg steeds populairder wordt als vertrek- en aankomstpunt.

Andere wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van passagiersvluchten, heeft Vliegveld Aalborg ook andere interessante kenmerken:

  • Vrachtvervoer: Het vliegveld heeft vrachtfaciliteiten en speelt een belangrijke rol in het vrachtvervoer in de regio.
  • General Aviation: Vliegveld Aalborg heeft ook faciliteiten voor algemene luchtvaart, waaronder privévliegtuigen en zakelijke vluchten.
  • Winkels en restaurants: Het vliegveld beschikt over diverse winkels en restaurants waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voor of na hun vlucht.
  • Hotels in de buurt: Voor reizigers die een overnachting nodig hebben, zijn er verschillende hotels in de buurt van Vliegveld Aalborg beschikbaar.

Vliegveld Aalborg is een belangrijk vliegveld in Denemarken, dat zowel binnenlandse als internationale vluchten faciliteert. Met goede bereikbaarheidsopties en een groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van het land.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *