Het vliegveld Varna, ook wel bekend als de Varna Airport, is een belangrijke luchthaven gelegen in Bulgarije. Het is de derde grootste luchthaven van het land en speelt een cruciale rol in het faciliteren van zowel binnenlandse als internationale reizen. Met een breed scala aan faciliteiten en diensten, trekt het vliegveld Varna jaarlijks duizenden passagiers aan. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit vliegveld.

Locatie van het Vliegveld Varna

Het vliegveld Varna is gelegen in de stad Varna, aan de noordelijke kust van Bulgarije. Varna is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Het vliegveld ligt op ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid van het Vliegveld Varna

Het vliegveld Varna is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de snelweg A2, die Varna verbindt met andere grote steden in Bulgarije. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het stadscentrum van Varna via een efficiënt openbaar vervoersnetwerk. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen en taxi’s om van en naar het vliegveld te reizen.
 • Trein: Hoewel er geen directe treinverbinding is naar het vliegveld, kunnen reizigers de trein nemen naar het centraal station van Varna en vervolgens overstappen op het openbaar vervoer om het vliegveld te bereiken.

Aantal Passagiers op het Vliegveld Varna

Het vliegveld Varna verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 2,8 miljoen. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt als toegangspoort tot Bulgarije.

Faciliteiten en Diensten op het Vliegveld Varna

Het vliegveld Varna biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
 • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan, biedt het vliegveld Varna bagageopslagfaciliteiten tegen een redelijke prijs.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.
 • Medische faciliteiten: Er is een medische post op het vliegveld aanwezig voor noodgevallen en medische hulp.

Wetenswaardigheden over het Vliegveld Varna

Naast de basisfaciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Varna:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Er zijn directe vluchten van en naar verschillende Europese steden, waaronder Londen, Frankfurt, Istanbul en Moskou.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met diverse winkels, restaurants en lounges voor het comfort van de passagiers.
 • Het vliegveld Varna speelt een belangrijke rol in het stimuleren van het toerisme in de regio, aangezien het veel toeristen aantrekt die de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden van Varna willen verkennen.

Al met al is het vliegveld Varna een belangrijke luchthaven in Bulgarije, die een cruciale rol speelt in het vergemakkelijken van zowel binnenlandse als internationale reizen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die Varna en de omliggende regio willen verkennen. Of je nu een toerist bent die op zoek is naar zon en zee, of een zakenreiziger die naar Bulgarije reist, het vliegveld Varna staat klaar om je te verwelkomen met zijn gastvrijheid en efficiënte dienstverlening.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *