Vliegveld Roskilde is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Roskilde, Denemarken. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

Locatie

Het vliegveld Roskilde ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Het is strategisch gelegen in de buurt van de belangrijkste snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Roskilde te bereiken. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg E20, die direct naar de luchthaven leidt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Roskilde Lufthavn Station. Er zijn regelmatige treindiensten van en naar Kopenhagen en andere belangrijke steden in Denemarken.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met nabijgelegen steden en dorpen. Reizigers kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Roskilde bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het niet zo druk is als de grotere luchthavens in de regio, zoals Kopenhagen Airport, verwelkomt het vliegveld nog steeds een aanzienlijk aantal reizigers.

Het exacte aantal passagiers varieert van jaar tot jaar, maar gemiddeld bedient het vliegveld Roskilde enkele honderdduizenden passagiers per jaar. Dit aantal omvat zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Roskilde biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn onder andere:

 • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels: Het vliegveld heeft diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf in Denemarken.
 • Bagageopslag: Het vliegveld biedt bagageopslagfaciliteiten voor reizigers die hun bagage tijdelijk willen achterlaten.
 • Gratis wifi: Reizigers kunnen gratis gebruikmaken van wifi op het vliegveld Roskilde.

Daarnaast zijn er ook faciliteiten voor mindervalide reizigers, zoals rolstoeltoegankelijke voorzieningen en speciale assistentie indien nodig.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Roskilde:

 • Het vliegveld heeft een lange geschiedenis en werd oorspronkelijk gebruikt als militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • Er worden regelmatig luchtshows en evenementen georganiseerd op het vliegveld, waardoor het een populaire bestemming is voor luchtvaartliefhebbers.
 • Het vliegveld heeft een eigen museum, genaamd het Danish Air Transport Museum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart in Denemarken.

Al met al biedt vliegveld Roskilde een handige en comfortabele optie voor reizigers die naar Denemarken komen. Met goede bereikbaarheid, voldoende faciliteiten en interessante wetenswaardigheden is het vliegveld een bezoek waard voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *