Het vliegveld Boergas, ook wel bekend als de Luchthaven Boergas, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Boergas, Bulgarije. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en speelt een cruciale rol in de luchtvaartinfrastructuur van het land.

Locatie

Het vliegveld Boergas is gelegen aan de zuidoostelijke kust van Bulgarije, op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Boergas. Het is strategisch gelegen nabij de Zwarte Zee en biedt daardoor gemakkelijke toegang tot populaire badplaatsen zoals Sunny Beach, Nessebar en Sozopol.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Boergas is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgen enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de stad Boergas via de snelweg A1. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar van en naar het vliegveld, die passagiers verbinden met verschillende bestemmingen in de regio.
  • Taxi: Passagiers kunnen ook gebruik maken van taxi’s die beschikbaar zijn bij de luchthaven. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren en een betrouwbare taximaatschappij te kiezen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Boergas heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 2,8 miljoen passagiers, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Bulgarije als toeristische bestemming en de uitbreiding van het aantal luchtvaartmaatschappijen dat op Boergas vliegt.

Wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van passagiersvluchten, biedt het vliegveld Boergas ook een scala aan diensten en faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar passagiers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels op de luchthaven, waar ze producten zoals parfums, cosmetica, alcoholische dranken en tabakswaren kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn diverse hotels beschikbaar voor passagiers die een overnachting nodig hebben.
  • Bagageopslag: Er is een bagageopslagfaciliteit beschikbaar op de luchthaven, zodat passagiers hun bagage veilig kunnen achterlaten tijdens een tussenstop of overstap.

Het vliegveld Boergas is een belangrijke toegangspoort tot Bulgarije en biedt passagiers een efficiënte en comfortabele reiservaring. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van het land.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *