Het vliegveld Tuzla is een belangrijk luchthaven in Bosnië en Herzegovina. Het is gelegen in de stad Tuzla, in het noordoosten van het land. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het verbinden van de regio met andere delen van Europa en de rest van de wereld.

Locatie

Het vliegveld Tuzla bevindt zich op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Tuzla. Het is strategisch gelegen in de buurt van de snelweg M18, die de luchthaven gemakkelijk bereikbaar maakt voor reizigers uit verschillende delen van het land.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Tuzla is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s, bussen en huurauto’s om naar de luchthaven te komen. Daarnaast is er ook voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor degenen die met hun eigen voertuig reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Tuzla heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt in het aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 700.000 passagiers, wat een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar betekende. Deze groei is grotendeels te danken aan de toename van het aantal vluchten en bestemmingen die worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van passagiersvluchten, heeft het vliegveld Tuzla ook een belangrijke rol gespeeld bij humanitaire missies en vrachtvervoer. Het heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants en autoverhuur. Bovendien is de luchthaven uitgerust met moderne navigatie- en communicatiesystemen om een veilige en efficiënte werking te garanderen.

Enkele interessante feiten over het vliegveld Tuzla zijn:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.400 meter lang.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Tuzla, waaronder Wizz Air, Pegasus Airlines en Austrian Airlines.
  • De luchthaven heeft een capaciteit van ongeveer 1 miljoen passagiers per jaar.
  • Tuzla is de op twee na grootste stad van Bosnië en Herzegovina en heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed.

Al met al speelt het vliegveld Tuzla een belangrijke rol in het verbinden van Bosnië en Herzegovina met de rest van de wereld. Met zijn goede bereikbaarheid, groeiend aantal passagiers en moderne faciliteiten, is het een belangrijke hub voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die het prachtige land willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *