Het vliegveld Sarajevo, gelegen in Bosnië en Herzegovina, is een belangrijke luchthaven in de regio. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het verbinden van de hoofdstad Sarajevo met de rest van de wereld. Met zijn moderne faciliteiten en groeiende aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

Locatie

Het vliegveld Sarajevo is gelegen in de stad Butmir, ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Sarajevo. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het is strategisch gelegen in de buurt van belangrijke snelwegen en openbaar vervoersverbindingen, waardoor het vliegveld goed bereikbaar is voor passagiers uit verschillende delen van het land.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Sarajevo is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele manieren om het vliegveld te bereiken:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg A1. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto naar het vliegveld komen.
 • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Sarajevo. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar het vliegveld te reizen.
 • Taxi: Passagiers kunnen ook gebruik maken van taxi’s om naar het vliegveld te reizen. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Sarajevo heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 1,4 miljoen. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Sarajevo als toeristische bestemming en de verbeterde connectiviteit met andere Europese steden.

Faciliteiten

Het vliegveld Sarajevo biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar passagiers kunnen winkelen en genieten van diverse culinaire opties.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels op het vliegveld, waar ze producten zoals parfums, cosmetica, alcohol en tabak kunnen kopen.
 • Wi-Fi: Het vliegveld biedt gratis Wi-Fi toegang voor passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld, waar passagiers hun bagage veilig kunnen opbergen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Sarajevo ook enkele interessante wetenswaardigheden voor passagiers:

 • Olympische geschiedenis: Het vliegveld Sarajevo was de locatie van de Olympische Winterspelen van 1984. Passagiers kunnen nog steeds enkele overblijfselen van dit historische evenement zien, zoals de bobsleebaan en het Olympisch dorp.
 • Uitzicht op de bergen: Het vliegveld Sarajevo biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, waaronder de beroemde berg Trebević. Passagiers kunnen genieten van het adembenemende landschap terwijl ze wachten op hun vlucht.
 • Culturele diversiteit: Sarajevo staat bekend om zijn culturele diversiteit en het vliegveld weerspiegelt deze diversiteit. Passagiers kunnen genieten van verschillende culturele evenementen en tentoonstellingen op het vliegveld, die de rijke geschiedenis en tradities van Bosnië en Herzegovina laten zien.

Het vliegveld Sarajevo is een belangrijke toegangspoort tot Bosnië en Herzegovina en biedt passagiers een comfortabele en moderne reiservaring. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke speler in de regio. Of je nu een toerist bent die Sarajevo bezoekt of een inwoner die naar het buitenland reist, het vliegveld Sarajevo zorgt voor een vlotte en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *