Het vliegveld Praag, ook wel bekend als Václav Havel Airport Prague, is de grootste en drukste luchthaven van Tsjechië. Het is gelegen in de hoofdstad Praag en speelt een belangrijke rol in het internationale luchtverkeer.

Locatie

Het vliegveld Praag is gelegen in de wijk Ruzyně, ongeveer 10 kilometer ten westen van het stadscentrum. Deze locatie biedt reizigers gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende gebieden.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Praag is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden:

  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige bus- en metroverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum. Reizigers kunnen gebruikmaken van buslijnen 119, 100 en 179, evenals de metrolijn A.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Het is echter belangrijk om op te letten en alleen gebruik te maken van officiële taxi’s om oplichting te voorkomen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers de vrijheid hebben om zelf te rijden en de omgeving te verkennen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Praag verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 17 miljoen. Dit maakt het vliegveld een belangrijke hub in Centraal-Europa.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zoals winkels, restaurants en lounges, biedt het vliegveld Praag ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Observatiedek: Het vliegveld heeft een observatiedek waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de start- en landingsbanen. Dit is een populaire attractie voor zowel vliegtuigliefhebbers als gezinnen.
  • Historie: Het vliegveld Praag heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1937. Het heeft verschillende transformaties ondergaan en is vernoemd naar de voormalige president Václav Havel.
  • Verbindingen: Het vliegveld Praag biedt talrijke vluchtverbindingen naar bestemmingen over de hele wereld. Reizigers kunnen gemakkelijk naar Europese steden vliegen, maar ook naar verre bestemmingen zoals Dubai, New York en Beijing.

Al met al is het vliegveld Praag een belangrijke toegangspoort tot Tsjechië en een knooppunt voor internationaal luchtverkeer. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het een ideale keuze voor reizigers die Praag en de omliggende regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *