Vliegveld Breda International Airport EHSE is een regionaal vliegveld gelegen in de provincie Noord-Brabant, in de stad Breda. Het vliegveld is gelegen aan de Ericssonstraat 2, 4814 HN Breda. Het is een belangrijke luchthaven voor zowel zakelijke als recreatieve vluchten in de regio.

Locatie

Vliegveld Breda International Airport EHSE is strategisch gelegen in het zuiden van Nederland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel Nederlandse als internationale reizigers. Het vliegveld ligt op slechts 10 kilometer afstand van het stadscentrum van Breda, waardoor het een ideale keuze is voor reizigers die de stad willen bezoeken.

Daarnaast is het vliegveld ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overstappen op treinen en bussen naar andere bestemmingen in Nederland.

Bereikbaarheid

Vliegveld Breda International Airport EHSE is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het vliegveld ligt vlakbij de snelweg A16, die een directe verbinding biedt met steden als Rotterdam, Dordrecht en Antwerpen. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden op het vliegveld, zowel voor korte als lange termijn parkeren.

Daarnaast is het vliegveld ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overstappen op treinen en bussen naar andere bestemmingen in Nederland.

Aantal passagiers

Vliegveld Breda International Airport EHSE verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 500.000. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt onder reizigers.

De groei in het aantal passagiers is mede te danken aan de toenemende populariteit van Breda als toeristische bestemming. De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en winkelen, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om via Vliegveld Breda International Airport EHSE naar de stad te reizen.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat Vliegveld Breda International Airport EHSE een belangrijke luchthaven is, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld:

  • Het vliegveld beschikt over een moderne terminal met diverse faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en lounges.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Vliegveld Breda International Airport EHSE, waaronder enkele low-cost carriers.
  • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 1800 meter, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.
  • Er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden, om zo meer vluchten en passagiers te kunnen accommoderen.

Al met al is Vliegveld Breda International Airport EHSE een belangrijke luchthaven in de regio Noord-Brabant. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers, speelt het vliegveld een belangrijke rol in het faciliteren van zowel zakelijke als recreatieve reizen naar en vanuit Breda.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *